Presentació de la Biblioteca de la Real

30 mayo, 2023
Bodas de plata sacerdotales en el Caribe
26 mayo, 2023
Los Misioneros de los SS.CC. celebran su ‘IX Junta Consultiva’
30 junio, 2023
Bodas de plata sacerdotales en el Caribe
26 mayo, 2023
Los Misioneros de los SS.CC. celebran su ‘IX Junta Consultiva’
30 junio, 2023
Gran participació de professionals de biblioteques, arxius i centres de documentació a la presentació de la Biblioteca de la Real.
 

M és de 60 professionals va assistir als actes de presentació de la nova etapa de la Biblioteca de la Real celebrats ahir, 25 de maig.

El Prior del monestir i eminent historiador, Josep Amengual, va donar la benvinguda als assistents a la sala capitular, i va explicar la història i el context de la biblioteca des de la donació de llibres que hi va fer Ramon Llull al seu testament, fins a la refundació als anys trenta del segle XX, dirigida per Gaspar Munar. A continuació interveniren els representants institucionals de la UIB i del Consell de Mallorca, Víctor Homar, vicerector de Política Científica i Investigació i Isabel Busquets, vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüistica, que mostraren la satisfacció per la reobertura i per com s’anaven desenvolupant les tasques de reactivació previstes als convenis signats entre les institucions.

La Consellera Insular de Cultura, Isabel Busquets, durant la seva intervenció.

 

Finalment, Miquel Pastor, cap de Projectes Documentals del SDiA de la UIB, va donar una panoràmica de les col·leccions i fons documentals de la biblioteca i del pla d’actuació que està executant la seva unitat, i que inclou 18 objectius, entre els quals, la obertura diària al públic de la biblioteca, la revisió de la catalogació la realització d’inventaris del fons de revistes i el fons de manuscrits i el pla de digitalització de 28.000 pàgines per incorporar-lo a la Biblioteca Digital de les Illes Balears. Així mateix va convidar el sector a participar en la redacció del pla Estrategic de la biblioteca 2024-2027, que s’inciarà en poc temps.

 

Un cop tancat l’acte els assistents participaren en una visita guiada a la biblioteca i a l’exposició bibliogràfica dels documents que han estat seleccionats per ser digitalitzats al llarg de 2023, entre els quals el fons d’incunables, el manuscrit del Consolat de Mar de 1385 o la primera edició de Die Balearen de l’Arxiduc Lluís Salvador, que restarà muntada fins a finals de juny.

Llorenç Homar, bibliotecari del Consell de Mallorca i antic bibliotecari de la Real, dirigint la visita guiada.

 

La jornada va ser amplament coberta per lB3 televisió i IB3 Radio.

 

Font: Biblioteca de la Real

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *